STYLESPIRATION

STYLESPIRATION

1210 GINGERBREAD

2014. december 10. - Hegedüs Bernadett

Anyukámmal gondoltunk egyet a hétvégén, és a karácsonyi hangolódást mézeskalács sütögetéssel kezdtük el. Nem szoktunk eféle süteményeket készíteni, mert sokaktól hallottam, hogy a tészta sütés alatt megrepedezett, és a végeredmény kemény, ehetetlen lett. Ám mi találtunk egy receptet, amely azonnal puha és ízletes mézeskalácsot eredményez. Ezt fogom ma megosztani veletek.

MÉZESKALÁCS

Hozzávalók:

  •  60dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 4 kávéskanál szódabikarbóna
  • fél csomag mézeskalács fűszerkeverék 
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg vaj

 

Elkészítés: 

  • A lisztet össze kevered porcukorral, hozzáadod a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a tojást.
  • A vajat mézbe feloldod és összekevered a lisztes alappal. 
  • Egy napig állni hagyod, majd  másnap kinyújtod, és 10 percig 160°os előmelegített sütőben sütöd. A sütés a legfontosabb, pontosan 10 perc! 

A mázhoz:

  • a tojásfehérjét porcukorral ki kell keverni, ezzel lehet díszíteni. Ha színes mézeskalácsot szeretnétek, ételfestékből csepegtessetek a tojásfehérjébe

 

Ti szeretitek a mézeskalácsot?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stylespiration.blog.hu/api/trackback/id/tr836971995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása