Anyukámmal gondoltunk egyet a hétvégén, és a karácsonyi hangolódást mézeskalács sütögetéssel kezdtük el. Nem szoktunk eféle süteményeket készíteni, mert sokaktól hallottam, hogy a tészta sütés alatt megrepedezett, és a végeredmény kemény, ehetetlen lett. Ám mi találtunk egy receptet, amely azonnal puha és ízletes mézeskalácsot eredményez. Ezt fogom ma megosztani veletek.
MÉZESKALÁCS
Hozzávalók:
- 60dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 4 kávéskanál szódabikarbóna
- fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 25 dkg méz
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
- A lisztet össze kevered porcukorral, hozzáadod a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a tojást.
- A vajat mézbe feloldod és összekevered a lisztes alappal.
- Egy napig állni hagyod, majd másnap kinyújtod, és 10 percig 160°os előmelegített sütőben sütöd. A sütés a legfontosabb, pontosan 10 perc!
A mázhoz:
- a tojásfehérjét porcukorral ki kell keverni, ezzel lehet díszíteni. Ha színes mézeskalácsot szeretnétek, ételfestékből csepegtessetek a tojásfehérjébe
Ti szeretitek a mézeskalácsot?